Welcome to ArcticZeal.nl

1 maart 2008
De vogels zijn gevlogen.........
De tijd vliegt voorbij! Al 8 weken oud, dus 'oud en wijs' genoeg om op eigen benen te gaan staan. Aatu, Atayok en Amaruq gaan de boel ergens anders verkennen.
Atayok komt in een 'gezinnetje' met 10 andere gezellige Mutsen en zal te zijner tijd mee gaan lopen in het team van Melis&Margreet.
Amaruq is de nieuwe uitdaging voor Monique en Rick. Monique is trainster van een hondenschool en ze gaat, naast wandelen- camperen- fietsen- knuffelen en gewoon genieten, ook lekker met hem 'clickeren'. Ja, ook Malamutes kunnen luisteren, als de baas het maar goed doet!
Aatu krijgt een nieuwe naam; Odin, en is helemaal in de wolken met Linda en Ton. Helaas voor Ton, want die moet (volgens zeggen) zijn Linda nu met Odin gaan delen. Maar, ook dat gaat helemaal goed komen! Linda heeft alle tijd voor hem en gaat, naast alle aandacht die hij krijgt, lekker met hem wandelen en fietsen.

DSCF2460B.JPG (1137322 bytes)  DSCF2485A.JPG (1211938 bytes)  

DSCF2488A.JPG (1281498 bytes)  

25 januari 2008
Naar de manicure.....
Oeps..... moeder wil niet ons niet meer voeden. Onze nagels zijn veel te scherp en we hebben haar buik helemaal opengehaald. Baas heeft ons eens onder handen genomen en de scherpe puntjes eraf geknipt, was zo gepiept! Nu mogen we weer lekker lurken. In de tussentijd hebben we vast brokjes gekregen, dat was lekker!!!!! Een beetje soppig was het wel, van die gezwollen weke brokken. Maar ja, kauwen gaat nog niet zo best, hoewel de tanden er al wel zijn! Oppassen, want anders doen we moeder weer pijn!

DSCF2099.JPG (1285395 bytes)  DSCF2106.JPG (1314695 bytes)

 


22 januari 2008
Melk is lekker en er is meer dan de kist...

Sinds een paar dagen hebben ze in de gaten dat er meer is. Meer dan alleen zijzelf, maar ook meer dan alleen de kist.
Eerst ontdekten zij elkaar, spannend, wat is dat voor een ding met oren om aan te knabbelen. En wat smaakt die toet lekker naar melk, nog even aflebberen. Grrrrr, schrik je van mij? H joh, ga eens aan de kant, nee?, dan duw ik je om!
Daarna al snel interesse voor meer. Wat is daar te zien aan de andere kant van ons hok? Loopt mijn moeder daar nu heen en weer? Even kijken of ik daar overheen kan klimmen. Ehhh ehh, lukt nog net niet.

Vanavond helemaal toppie. Stond er ineens een bak met van dat lekkere warme spul in ons hok. Even wennen, maar, smak smak, dat is lekker. Voelt ook lekker warm aan de pootjes joh.. Goh, moeder vindt het ook lekker, blijft er helaas niet veel voor ons over. Volgende keer beter!

meertezien.JPG (1294813 bytes)  melkislekker.JPG (1245632 bytes)


13 januari 2008
Kennismaking met Nooka, Jumok en Ikay
De boel wordt van buitenaf goed in de gaten gehouden. Op de een of andere manier voelen ze dat er wat gaande is. 
Vanaf donderdag is zus Nooka weer toegetreden tot de 'kraamkamer'. Ze moesten elkaar even aftasten, maar het gaat helemaal goed. Lah-Nee laat duidelijk weten wat haar domein is en Nooka stelt zich op haar beurt geheel onderdanig op. Ze mag wel even snuffelen aan haar kroost.
Gisteren heeft Jumok kennisgemaakt met het kleine spul. Jumok is 'de rust zelve'. Hij heeft al 5 keer eerder puppies 'ontvangen'. Weliswaar waren deze niet zo klein, maar hij weet er wel raad mee. Lah-Nee liet ze vol trots bewonderen, alles prima, maar niet in haar 'nest'!
Trotse vader Ikay wilde direct de kist in duiken, zo enthousiast was hij. We moesten hem even 'temmen', daarna ging het prima. Moeder vond het ook ok.

Alles wordt in de gaten gehouden                    Nooka mag even snuffelen

controle.jpg (967727 bytes)  nookamaaktkennis.jpg (398091 bytes)  

Trotse vader Ikay                                         Jumok bekijkt het heel rustig

ikaymaaktkennis.jpg (199899 bytes)  jumokmaaktkennis.JPG (1324122 bytes)3 januari 2008

De puppies zijn geboren!
Op 3 januari is Lah-Nee trotse moeder geworden van 7 puppies! Drie teefjes en vier reutjes, met een gewicht tussen de 340 en 530 gram. Vier puppies zijn spontaan geboren. Omdat het niet wilde vlotten, moesten de anderen met een keizersnede gehaald worden. Daarbij werd duidelijk dat n teefje helemaal dwars lag, waardoor zij de weg naar buiten voor de anderen blokkeerde. Zij heeft het helaas niet gehaald.
De twee kleinste puppies hebben even een moeilijke start gehad, omdat zij nog te zwak waren om genoeg te drinken en om warm te blijven. De eerste paar dagen zijn dus best wel een beetje spannend geweest. Constant opletten dat ze bij elke voeding erbij waren en niet te vroeg weer in slaap vielen. Gelukkig gaat het allemaal goed nu! Ook moeder maakt het goed. De eerste dagen kreeg ze koorts, maar ook dat is weer onder controle. De spanning is nu weg, dus nu kunnen we er van gaan genieten!

rood.jpg (188629 bytes)  zwart.jpg (157654 bytes)

        rood (teef) 480 gr.                                           zwart (teef)  400 gr

grijs.jpg (298419 bytes)  oranje.jpg (288951 bytes) 

         grijs (reu)  520 gr                                            oranje (reu) 340 gr

zwartwit.jpg (325889 bytes)  groen.jpg (267779 bytes)

          zwart/wit (reu) 530 gr                                     groen (reu) 490 gr

geel.jpg (154860 bytes)  

        geel (teef) 430 gr


 

22 december 2007
De werpkist is ingewijd!
 
Goedgekeurd door beide dames, want zus Nooka hoort er toch ook echt bij!  In eerste instantie wilden ze er niet in. Dat was natuurlijk vreemd, zo'n ding in de kamer. Maar, na even wennen en testen, hebben ze hem uiteindelijk maar in beslag genomen. Goh, wat kun je hier lekker in slapen! 
Zou Lah-Nee weten wat haar verder te wachten staat?

Hemeltje lief, moeten we hier echt in?

Hemeltjelief.JPG (1324654 bytes)

Mmm... even lekker luieren

Lekker luieren.JPG (1274416 bytes)

Alles in orde baas!

Alles onder controle.JPG (1305028 bytes)

Ben ik niet mooi?

Mooi.JPG (1293735 bytes)